Vanuit een holistische visie met liefde en acceptatie voor jezelf

strand

Gids, alternatief psycholoog & masseur

Met mijn praktijk Aanraking wil ik vooral uitnodigen tot bewuster worden en Aanwezig Zijn.
Je 'Leven' echt leven. Daarvoor moet je de bereidheid hebben om alles te willen aankijken. Niet de pijn ontwijken, maar met open vizier ontmoeten.

Mijns inziens is hiervoor een holistische visie behulpzaam, omdat je dan voorbij het gedachtepatroon van oorzaak en gevolg kunt komen. Dit patroon houdt je vooral in het materiële, zichtbare vlak. De uitspraak "Meten is weten", is hier een goed voorbeeld van. In mijn holistische visie zijn veel meer aspecten van belang, juist degene, die je nou net niet kunt meten.

 Fysiek, je lichaam zelf.
Je emoties en gevoelens.
De gedachten die je hebt.
 Spiritueel
Sociaal, het contact met je omgeving.

Voor persoonlijke groei en heling is het nodig, dat je bovenstaande delen aandacht geeft en integreert in je bestaan.
Hiermee kom ik bij dat deel van praktijk Aanraking, dat zich o.a. wil inzetten als een alternatief voor de psycholoog. Dit deel noem ik de reis naar binnen.

Bij het onderdeel Tarieven vind je een overzicht van de mogelijkheden, die er binnen mijn praktijk zijn.

Behandelingen:  Holistic Pulsing - Meditatie  - Nek schouder massage of Voetreflexmassage

Met massage en lichaamswerk als poort, kun je zowel je fysieke lichaam benaderen, als aandacht schenken aan de levensenergie, die door je heenstroomt.
Daarmee is mijn inzet zowel die van de masseur, als die van de alternatieve psycholoog en gids.

Je identificatie kan verschuiven naar deze levensenergie. En hiermee komt de weg vrij om te gaan zien, dat je niet je emoties, gedachten of je karakter (persoonlijkheid) bent.
Je bent zelfs je lichaam niet, maar je bent wel in je lichaam aanwezig en het is je zichtbare voertuig hier op Aarde. En het is belangrijk om je lichaam te waarderen. Voor mij is je lichaam een uitdrukking van al je ervaringen (zowel bewust als onbewust). Hierdoor betrek ik het graag bij het proces van bewuster worden en heling. Je lichaam vertelt het eerlijke verhaal, daarom is het zo belangrijk, dat je luistert.

Je gedachten en emoties kunnen je behoorlijk in de weg zitten, zelfs zonder dat je je dit bewust bent. Inzicht in je (traumatische) kind-ervaringen kan heel behulpzaam zijn bij het oplossen van je klachten. Daarnaast geeft het je helderheid en stevigheid.
Wanneer we leren aanvaarden wat is, aanvaarden we vreugde en pijn, positief en negatief, zonder onderscheid.
Dit is het vermogen om een volledige en directe relatie aan te gaan met alles in het leven.

Ik heb veel persoonlijk doorleefde ervaring op dit terrein en ik ervaar dit als zo bevrijdend, dat ik je graag terzijde sta bij jouw persoonlijke weg.


Bewustwording vraagt om je aandacht, aanwezigheid en toewijding. Het is de weg van de ziel, die verlangt naar thuis (de Bron). Naar wie je bent.

Ik wil graag iedereen (met of zonder klachten) uitnodigen om jezelf zo belangrijk te vinden, dat je nieuwsgierig wordt naar je eigen Bron. Onze individuele ervaringen, die al voor onze geboorte beginnen, zitten als een sluier tussen wie we denken te zijn en wie we werkelijk Zijn.

De reis naar binnen - Het kind - Bewust ouderschap - Bewust worden - Gezondheid - Spiritualiteit - Chakra info  

Je kunt lichaamswerk in de vorm van aanraking en massage inzetten voor je persoonlijke groei en het vergroten van je levensvreugde.
Hiermee maakt massage een verbinding tussen het stoffelijke (de materie) en spiritualiteit. Onze ware aard is spiritueel.
En samen met een holistische visie veranderen o.a. ziekte en gezondheid van kleur.

 


Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar
kan alleen achterwaarts begrepen worden.

Sören Kierkegaard (Deens Filosoof)

 

Kansen
Aanraking Nijkerkerveen, uw praktijk voor Bewustwording & Massage, gaat over mogelijkheden:

 Ervaren van rust en stilte
 Verbondenheid en meer compleet voelen
 Zelfvertrouwen
 Momenten van geluk
 Een weg naar vrijheid