Vanuit een holistische visie met liefde en acceptatie voor jezelf

 

Zijn is er al. De wereld, onszelf, het is een onkenbaar mysterie. Het zeer jonge kind ervaart zichzelf en zijn omgeving als één.

Er is een grote mate van openheid en gevoeligheid. De verbinding met het lichaam is zeer belangrijk, omdat dit de tastbare, materiële en unieke uitdrukking is van Zijn. En wel in dit kind van de soort, die we mens noemen.


Ouderschap is een rol, die je vervult. Het is niet wie je bent. In deze rol is er een ongelijkheid tussen jou en je kind. Naast deze ongelijkheid, kun je je bewust worden van het gelijkwaardige niveau van Zijn, dat je deelt met je kind.

Als ik het heb over verbinden, dan bedoel ik dus het niveau waarop gelijkwaardigheid heerst. Op het vormloze niveau van Zijn kun je je in gelijkwaardigheid verbinden met je kind.

Ik zie het als belangrijk, dat je bewust het ouderschap ingaat. Wat voor mij in houdt, dat je
verbonden bent met je innerlijk en wat daar leeft. Je probeert helderheid te krijgen over je eigen kind ervaringen en of er belast verleden in je huist, wat nog verwerkt moet worden. In deze tijd mag en kan ouderschap een keuze zijn. Het kan heel goed dat je huidige leven andere dingen van je vraagt en dat het ouderschap daar niet bij hoort. 

De uitdaging en het avontuur van het ouderschap, kan zeker in deze tijd wel een steuntje in de rug
gebruiken.
 

Mini workshop voetmassage voor ouders (ter ondersteuning en het ontwikkelen van bewust ouderschap).   

Sessie van 90 minuten voor € 25,-

Leer in deze workshop van 90 minuten om met aandacht voeten aan te raken.
Beide ouders moeten komen, zodat ik dingen voor kan doen bij de ene ouder, terwijl de ander kijkt. Daarnaast is er dan nog ruimte om met elkaar te oefenen.

Gelijktijdig ben je in de gelegenheid om zowel de handen van je partner als mijn handen te ervaren. Voetmassage is een moment van rust om te Zijn met je kind. Zeer geschikt voor het kind om zich voor te bereiden op het slapen gaan.


Naast voeding, kleding en onderdak hebben kinderen ook behoefte aan liefdevolle en veilige aandacht voor hun lichaam en emoties. En aan respect voor hun identiteit.
Kinderen hebben steun, stimulans en warmte nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een emotioneel gezond functionerende volwassene.

Een te groot beroep op hun verstandelijke vermogens en op presteren jaagt ze hun lijf uit.
Met het aanraken van hun fysieke lichaam bevestig je het kind in zijn waarde. Mits dit liefdevol en met respect plaatsvindt.

De reis naar binnen - Het kind - Bewust ouderschap - Bewust worden - Gezondheid - Spiritualiteit - Chakra info